Dobrze jest wiedziec kto nas reprezentuje w samorządzie, a jeszcze lepiej kiedy wiemy co zrobił przez okres piastowania funkcji publicznej. Dopóki osoba reprezentuje nas społeczeństwo, dopóty powinniśmy wiedziec co robi lub robił/a w tym czasie, czy warto ponownie zawierzyć i zaufać, czy czas na zmiany. W tym forum zapraszamy właśnie do dyskusji na te i inne tematy związane z naszymi reprezentantami społecznymi.

Wspaniałe dokonania Pana Burmistrza!! naszego Nowego.

Nieprzeczytany postprzez Janek » 2011-04-11, 17:17

Byliście na http://www.gminanowe.pl/home.aspx
Zajrzyjcie na zakładkę Działania Burmistrza!!!
„5 lutego 2011 roku Burmistrz Nowego wziął udział w Biesiadzie Kociewskiej w Wiejskim Domu Kultury w Rychławie”.
To jest ostatni wpis o wspaniałych działaniach Burmistrza Nowego.
Super, co???
Zajrzyjcie też na zakładkę centrum Kultury „Zamek”!! ile tam jest nowości, planów….
Mieszkańcy Gminy Nowe, mimo swoich wad i przywar (w tym ja)
zasługują na to, by byli uczciwie rządzeni.
Awatar użytkownika
Janek

Nieprzeczytany postprzez domino1583 » 2011-04-11, 21:24

Janku,dajmy jeszcze trochę czasu,dwóch panów Burmistrzów przecież pracuje w urzędzie miasta Nowe,to efekty,dobre efekty tej pracy zobaczymy,może już niedługo,taką mam przynajmniej nadzieję.A ten biedny naród,może poczuje,że jest lepiej.
domino1583

Praca nas wzbogaca, czyż nie?

Nieprzeczytany postprzez Janek » 2011-04-11, 21:37

domino1583 napisał(a):Janku,dajmy jeszcze trochę czasu,dwóch panów Burmistrzów przecież pracuje w urzędzie miasta Nowe,to efekty,dobre efekty tej pracy zobaczymy,może już niedługo,taką mam przynajmniej nadzieję.A ten biedny naród,może poczuje,że jest lepiej.

Dominku! w zakresie takiej działalność przez duże D to masz rację, może i coś tam zrobią, bo nie możliwe, by byli aż tak .....
Ale dla mnie jest nie do pojęcia, co robi informatyk, w gminie, czy Pan Sliwa przewodnik w Zamku. Przecież nanoszenie garści informacji na portal, to pryszcz, dziecinada. Jak oni mogą brać pensję?, a tamci dlaczego nie potrafią wyegzekwować pracy.
No szczęka i ręce opadają!
Awatar użytkownika
Janek

Nieprzeczytany postprzez ~Ania » 2011-04-12, 04:45

Albo się nic nie dzieje:)
~Ania

Bip

Nieprzeczytany postprzez ~Kaśka » 2011-04-12, 07:40

A protokoły z sesji rady na bipie? To samo.Nie ma aktualnych.Ostatni z 16.03.2011r. gdzie nadzwyczajne spotkanie trwało 20 minut.A o renowacji skarpy Nadwiślańskiej,o Orliku kiedy dokładnie zaczną się te przedsięwzięcia nie ma mowy!
~Kaśka

Panie Wspaniały!!, jak tam rządzenie???

Nieprzeczytany postprzez Janek » 2011-04-12, 08:21

~Ania napisał(a):Albo się nic nie dzieje:)

Obyś się myliła!!!

Wiecie co ja sobie myślę, że Im – naszej władzy jest potrzebny sekretarz w dawnym rozumieniu partii, który będzie nimi kierował. Każdy z Nich wywodzi się z stanowisk, na których mieli wytyczne z góry, po prostu napisane co maja robić, jak teraz okazało się, że trzeba samemu wymyśleć sobie plan pracy na przyszły dzień, przyszły tydzień, to już o? , o?, a?, a? Tak domniemam. Co może nie?
Awatar użytkownika
Janek

Nieprzeczytany postprzez ~Gosia~ » 2011-04-12, 17:57

"Sukces przychodzi do tych, którzy działają,podczas gdy pozostali oczekują jego nadejścia."Thomas Alfa Edison.
~Gosia~

Nieprzeczytany postprzez bzyku » 2011-04-12, 18:16

Łatwiej zdobyć sukces, trudniej na niego zasłużyć. Bzyku
Awatar użytkownika
bzyku

Nieprzeczytany postprzez ~Ania » 2011-04-13, 22:52

Zadam głupie pytanie mało się interesuje miasteczkiem bo pracuję w innym ale bywam tu codziennie. :P) a kto jest burmistrzem hehe.
~Ania

Nieprzeczytany postprzez domino1583 » 2011-04-14, 08:26

Coś mało się interesujesz Aniu,sprawami twojego miasteczka.W mieście Nowe,urzęduje dwóch Panów Burmistrzów,resztę dopytaj się sama.
domino1583

Nieprzeczytany postprzez ~~jestemjakijestem » 2011-04-16, 04:52

zobaczcie tego linka:

http://pozoga.com/uploads/images/projekty/013_Nowe%20schody.jpg

projekt juz jest, ciekawe kiedy realizacja?
Awatar użytkownika
~~jestemjakijestem

Nieprzeczytany postprzez bzyku » 2011-04-16, 06:46

Jeśli to nie żart to zapowiada się dobrze, pierwsze skojarzenie...taka mała namiastka Muru Chińskiego :).
Awatar użytkownika
bzyku

Czy tak naprawdę maja wyglądać nasze Planty ?

Nieprzeczytany postprzez jakub » 2011-04-16, 08:42

Witam.
Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle.
Jednak po dłuzszym przemyśleniu takich balkonów to powinno być co najmniej dwa.Jedno stanowisko jest już z góry zarezerwowane dla koneserów mocniejszych trunków.Pozostałe powinny być dla innych spacerowiczów, może w przyszłości artystów malarzy ? Przy każdym powinny być obowiązkowo solidne kosze na śmieci.
Ciekawe, czy przewidziano możliwość zjazdu wózkami dla niepełnosprawnych i dla dzieci ? Poza tym, jeśli wykonuje się taką inwestycję powiedziałbym dla przyszłych pokoleń, to materiał z któreego są wykonane schody i murki nie może być byle jaki. Z historii wiemy ,że najlepszy jest kamień, pięknie oprawiony nie ma równego sobie w takiej scenerii.
Podesty schodów powinny być długie dając możliwość swobodnego zjazdu i nie "dreptania" po krótkich stopniach.
Myślę,że to dopiero taki projekt poprzedniej władzy.
Obecna powinna to poprawić i pomyśleć,że w przyszłości ich wnukowie powiedzą,że to za rządów mojego dziadka pobudowano takie piękne miejsce.
Bo miejscem tym na pewno my mieszkańcy Nowego możemy się szczycić naprawdę wszędzie.Powinna to być wizytówka turystyczna Nowego.
jakub

Nieprzeczytany postprzez domino1583 » 2011-04-16, 19:28

Jakubie,zgadzam się z tobą całkowicie,planty jest to inwestycja,którą trzeba mądrze przemyśleć,jeden balkon to za mało,najlepiej dwa,wygodne trwałe schody.Miasto Nowe ma wiele walorów,które przez lata są nie wykorzystane,piękna skarpa,ładny widok na Wisłę,a w ogóle Nowe to piękne i pięknie położone miasteczko,tylko trochę zaniedbane,ale przy odrobinie wysiłku i samozaparcia ze strony władz i mieszkańców,może być jeszcze perłą w koronie z korzyścią dla mieszkańców.
domino1583

Trochę zaniedbane??????

Nieprzeczytany postprzez Janek » 2011-04-17, 19:42

Domino! byłeś chociaż kiedyś w miasteczkach tej wielkości w: Dani, Niemczech, Holandii, o Szwajcarię już nie pytam?
To trochę zaniedbane to co jest? Trochę zaniedbane nawierzchnie ulic?, reochę zaniedbane chodniki, trawniki, place zabaw, elewacje bydynków....... komunikacja ...
Awatar użytkownika
Janek

Nieprzeczytany postprzez bzyku » 2011-04-23, 10:48

Awatar użytkownika
bzyku

Nieprzeczytany postprzez ~Ania » 2011-04-23, 15:17

Janek napisał(a):Byliście na http://www.gminanowe.pl/home.aspx
Zajrzyjcie na zakładkę Działania Burmistrza!!!
„5 lutego 2011 roku Burmistrz Nowego wziął udział w Biesiadzie Kociewskiej w Wiejskim Domu Kultury w Rychławie”.
To jest ostatni wpis o wspaniałych działaniach Burmistrza Nowego.
Super, co???
Zajrzyjcie też na zakładkę centrum Kultury „Zamek”!! ile tam jest nowości, planów….

http://nowe.eserwis.info/ maszto samo
chyba w zakładce eserwis
~Ania

Nieprzeczytany postprzez domino1583 » 2011-04-25, 21:03

Janku drogi Janku,ale Tobie się chce,żeby dokonania obu Panów burmistrzów były po twojej myśli,że już od razu,ale niestety tak to się nie da.Jak już pisałem,poczekajmy,nie śpieszmy się,dajmy im czas i pole do działania,nie od razu Kraków zbudowano.Mają dużo czasu na zrealizowanie swoich zobowiązań,więc nie dołujmy ich poczynań,i czekajmy na rezultaty oby pomyślne.
domino1583

Nieprzeczytany postprzez Janek » 2011-04-26, 21:47

domino1583 napisał(a):Janku drogi Janku,ale Tobie się chce,żeby dokonania obu Panów burmistrzów były po twojej myśli,że już od razu,ale niestety tak to się nie da.Jak już pisałem,poczekajmy,nie śpieszmy się,dajmy im czas i pole do działania,nie od razu Kraków zbudowano.Mają dużo czasu na zrealizowanie swoich zobowiązań,więc nie dołujmy ich poczynań,i czekajmy na rezultaty oby pomyślne.

Bardzo dobrze to ująleś Domino.
Nasi Burmistrze to pewnie bedą bydowali (langsam, langsam) (śpiesz się powoli),takimi metodami jak Kraków budowali: zaprzęgami w woły, domy gacone gliną i pod strzechą, rynsztok gdzie niegdzie itd. itp.
Chwała minimalistom!!!!
Awatar użytkownika
Janek

Nieprzeczytany postprzez domino1583 » 2011-04-30, 21:21

Janku,drogi Janku,moja dzisiejsza wypowiedz na twój post jest bez komentarza,Nie będę wałował w kółko to samo.
domino1583

Następna

Forum: Nasi politycy Wróć do forum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości