Aktualny temat: Visscher - Caravelle
Prosimy o oceny zakładów pracy z Grudziądza, przestrzeganie kodeksu pracy, godziwe wynagrodzenie, dobre warunki pracy, to powinno charakteryzować każdego pracodawcę.

Visscher - Caravelle

Nieprzeczytany postprzez vc » 2011-04-07, 00:42

Jeżeli jest ktoś chętny do opisania tej firmy to zapraszam , według mnie jest tam ciężka praca za nędzne pieniądze i średnio 2 tyg po 12 gdz w miesiącu
vc

Nieprzeczytany postprzez ~Syzyf » 2011-04-08, 20:18

Uważam że beznadziejną firma jaka istnieje w Grudziądzu to Visscher Caravelle pracuję tam i śmiechu warte co tam się dzieje oczy trzeba mieć do o koła głowy bo jeden drugiego podpier.... za byle co byle zabłysnąć i awansować a za donosy dodatki do wypłaty co za farsa jeden człowiek robi za dwóch i zdziwienie ze nie daje rady no bo na logikę nie można być aż tak szybkim i wydajnym jak by chciał pracodawca bo człowiek nie posiada takich szybkich ruchów by robić za dwóch wina w genetyce ze nie biegam jak antylopa i nie jestem szybki jak superman winę może kierować prokurent Kaliński do Boga że człowiek nie będzie szybszy niż jego wyobraźnia i śmiechu warta ambicja to tak jak by wymagać od fiata 125p żeby jechał z prędkością lamborghini rzecz nie możliwa a co do wypłat żałosne ja pracuje na odpowiedzialnym stanowisku a zarabiam tyle samo co szwaczka albo kobieta wbijająca mocowania do dywanów nie ma żadnego podziału wynagrodzenia odnośnie stanowiska moim zdaniem powinno być tak że płacić ludziom powinno się od stażu (bo ludzie pracujący około dziesięć lat maja tyle samo i mniej nawet od tych co pracują rok i krócej no bez jaj) no i jeszcze wynagrodzenie od umiejętności oraz stanowisko jak ktoś się postara tak będzie miał a nie że płacą tyle ile uważają byle by ludzie się zamknęli bo jak psom rzucą 50 lub 100 zł podwyżki śmiechu warte dają 1350 lub 1400 zł brutto ale podatek liczą od łącznej sumy wewnątrz zakładowego regulaminu plac więc gdyby przy stawce 1350 pracować dwa tygodnie po 12 godzin według płac ogólne europejskich odciągnięć podatków zarobili byśmy jakieś 1900 a jak oni wezmą podatek według wewnętrznych plac to fizol dostaje na konto 1400 zł z groszami i nawet mniej i jeszcze ma się cieszyć ze tak dużo mu dali a przecież powinien Kaliński wiedzieć jaka płaca taka praca .
ogólnie jeszcze jedna istotna rzecz 90% pracowników z biura to pracownicy z produkcji którzy dobrze donosili by dostać się na odpowiedni stołek to ludzie którzy znają możliwości od poszewki i jak tacy ignoranci dostają się do biura to logiczne że chcą zabłysnąć eliminując nawyki spokoju pracy bez przemęczenia bo wiedza gdzie ludzie ściemę wala itd czyli chcą eliminować błędy dla poprawienia produkcji ale nie patrzą na to że jak każdy poprawi swoje i dołoży pięć groszy to z każdym miesiącem robi się nie przyjemna harówa i po co to dla 200 300 zł więcej do wypłaty pomysłodawcy który lada chwila zacznie na ulicy oglądać się za siebie ? dlatego jestem zdania ze do biura powinien trafić człowiek wykształcony znający się na rzeczy a nie głupek z produkcji co wie jak paleciakiem jechać hehe i jacy ludzie rządzą takie efekty w zakładzie brak wykształcenia brak zrozumienia Niektórzy muszą ukończyć studia by zrozumieć że trzeba być człowiek zarobić i dać zarobić by żyć godnie a nie jak szczur..........
~Syzyf

Nieprzeczytany postprzez ~XX » 2011-04-09, 17:39

co oznacza [podatek wewnętrznych płac?
~XX

Nieprzeczytany postprzez ~~~... » 2011-04-28, 13:26

syzyf masz racje praca za psie pieniądze a zasuwać trzeba jak dziki osioł
~~~...

Nieprzeczytany postprzez ~Ania » 2011-04-28, 18:14

Sporo się naczytałam w wielu miejscach nic pochlebnego niestety na ich temat
~Ania

Nieprzeczytany postprzez ~Ania » 2011-08-05, 11:56

ktoś bardzo nie lubi tej firmy bo notorycznie widać jak na forach porusza ten sam temat:) heh
~Ania

Nieprzeczytany postprzez ~~~~~ewa » 2012-02-04, 18:13

Napisał to człowiek który najwyraźniej uważa się za wykształconego, czytając ten tekst mam nie co odmienne zdanie. Panie "Syzyf" z szacunkiem do ludzi pracy!!! A skąd się biorą pieniądze na szkoły, kto utrzymuje uniwersytety i tą niezliczoną ilość wykładowców. Panie "Syzyf" nie co ale jak Pan to napisał świadczy że nie grzeszy Pan nadmierną inteligencją, żeby ci ludzie produkcyjni nie nazwali Pana głupkiem z biura.
~~~~~ewa

Nieprzeczytany postprzez ~Ala » 2012-02-05, 20:03

cóż... hm jak komuś nie odpowiada praca to niech idzie gdzieś indziej:)
~Ala

???

Nieprzeczytany postprzez ~sergul » 2012-02-05, 20:28

Visscher - Caravelle jedna z najlepszych firm,w których pracowałem. Polecam
~sergul

Nieprzeczytany postprzez ~Iza » 2012-02-10, 19:44

~sergul napisał(a):Visscher - Caravelle jedna z najlepszych firm,w których pracowałem. Polecam

O :) tyle się naczytałam :) albo się poprawiło, albo reszta to były wymysły jakieś.
~Iza

Nieprzeczytany postprzez artix » 2012-02-10, 23:37

Mam mieszane uczucia. Wiele się naczytałem o nich, ale tyle dobrego co złego.
Wychodzi chyba na to, że ktoś sfrustrowany prowadzi te tematu. Może i faktycznie dostało mu się z jakiegoś powodu, ale sam już nie wiem.
Awatar użytkownika
artix

Miejscowość: Grudziądz

12

Nieprzeczytany postprzez ~cccp » 2012-02-15, 13:27

dziwne ludzie tam robią 12 a nikt się za to nie bierze tylko norma musi być a majstrowie ścigają się między sobą po prostu debile niech zatrudnią swoje żonki mamy i babcie i wtedy batem ich parodia nie teatr
~cccp

Nieprzeczytany postprzez ~Alka » 2012-02-18, 00:48

~cccp napisał(a):dziwne ludzie tam robią 12 a nikt się za to nie bierze tylko norma musi być a majstrowie ścigają się między sobą po prostu debile niech zatrudnią swoje żonki mamy i babcie i wtedy batem ich parodia nie teatr

nie rozumiem jak 12? co godzin?
~Alka

Forum: Oceń swój zakład pracy Wróć do forum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości